Областният координатор на ГЕРБ в Силистра Тодор Тодоров днес официално обяви, че се отказва от депутатския си мандат и неговото място заема Ивелин Статев - бивш областен управител на Силистра.

Според Тодоров, силистренската структура на партията е най-добре представяща се в Североизтока - на парламентарните избори на 4 април е била първа, а на изборите на 11 юли и на 14 ноември - втора политическа сила в Силистренска област.

Тодор Тодоров определи управлението на ГЕРБ като успешно. Според него, само инвестираните средства по постановления на Министерския съвет в Силистренско надхвърлят 27 милиона лева от 2016-а до 2020 година.

"Даваните средства за региона по линия на Министерския съвет са благодарение на добрите резултати на местно ниво, на комуникацията между местната и държавна власти, която винаги е била на висота", подчерта Тодор Тодоров.

Според приемника на Тодоров на депутатското място Ивелин Статев, негов приоритет е работата за осигуряване на стратегически инвеститор за региона. Статев постави акцент и върху пряката работа с местните власти.