Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков и кандидатът за вицепрезидент полк. Невяна Митева стартираха предизборната си кампания от Карлово. Избраното място е емблематично, Карлово е роден град на дарителите, с чиито средства е построен Софийският университет-братята Евлогий и Христо Георгиеви, от подбалканския град е и майката на проф. Герджиков. 

Пред БЛИЦ той сподели, че като дете е поднасял цветя на паметника на Левски, играл е в двора на църквата, гледал е Балкана. 


Проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева, Снимка: БЛИЦ

„Разбира се избрахме това място и заради плеядата българи, които са се родили тук, като започнем от Васил Левски и продължим към всички други имена. Ние искаме обединение, но не говорим за парии или политици, а обединение на всички български граждани. Това е посланието, с което стартираме предизборната си кампания. Както е казал Левски: „По-добре да си кажем един на друг кривиците, но накрая все пак заедно да тръгнем към това да построим нова България“. 

Нашият народ е показвал много пъти, че може да бъде обединен, ние сме хора индивидуалисти, но като народ успяваме само заедно, само когато сме обединени, когато има някаква обща цел, към която всички се стремим. 

Предизборната ни кампания ще бъде позитивна, ще покажем на хората положителното, ще покажем общата визия, за която говорим, тези наистина важни теми, около които има обществен консенсус. Никой от българските граждани няма да каже, че не се интересува от това да има върховенство на закона, да има качествено образование, да има достъпно образование, не виждам защо тогава политиците в парламента да не приемат дневния ред на хората“, каза проф. Герджиков пред БЛИЦ.

След това заедно с кандидата за вицепрезидент и членове и симпатизанти на подкрепящата го коалиция ГЕРБ-СДС, проф. Герджиков поднесе цветя на паметника на Апостола на свободата. 


Проф. Анастас Герджиков и полк. Невяна Митева, Снимка: БЛИЦ

Кандидат-президентската двойка се срещна с граждани на Карлово в пълния салон на местното читалище. Народният славей Валя Балканска откри събитието, а заместник-председателят на СДС и кмет на Карлово д-р Емил Кабаиванов говори за сигурността, която трябва да има страната при стабилно управление и силно обединение, за да може борбата за просперираща държава да стане факт. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ