Държавният глава Румен Радев коментира предстоящите президентски избори на 14 ноември. "Очаквам резултатът от тези избори да доведе до окончателно скъсване с проваления управленски модел", посочи президентът, който е на посещение в Стара Загора за празника на града.

"Обществото ни очаква институциите ни да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за модерно развитие на България. 

Само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии, на различни бизнес кръгове, може да доведе до безкористна подкрепа на българските граждани", допълни Радев без да посочи конкретни доказателства за лозунгите си.  

Президентът посочи, че очаква кампания на идеи, а не на компромати, за да може всеки кандидат да разкрие кой всъщност за какво се бори и как ще го постигне.

БЛИЦ припомня обаче, че преди дни именно Радев поде острия тон на говорене, казвайки, че с издигането на опонента му проф. Анастас Герджиков, подкрепен от ГЕРБ, лидерът на партията Бойко Борисов "преди пет години се скри под полата на Цецка Цачева, а сега под тогата на ректора".

"Войната по пътищата у нас е грозна и безнаказана. Трябва да спрем тази необуздана агресия, Това не е проблем само на Стара Загора. Ще препоръчам да се разгледа нормативната база и да бъдат предложени по-строги наказания. Механизмите за разкриване на тези престъпления също трябва да се подобря", каза още Радев при посещението си в Стара Загора.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!