Радев закрива кампанията си преди втория тур на президентските избори в Пловдив с шествие "С вас сме". С него е кандидатът за вицепрезидент Илияна Йотова.

„Заедно и силни ще градим България“, посочи в речта си Илияна Йотова. Благодаря ви за тази огромна подкрепа. За нас е особена чест да закрием нашата кампания в столицата на българското Съединение, продължи тя. 

В центъра на града сред множеството се появиха и съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев. Както и Станислав Балабанов от ИТН. 

До Радев се оказа и зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин и водачът на червената листа в Русе Крум Зарков. В шествието е и лидерът на Изправи се.БГ Мая Манолова. Също така и Станислав Балабанов от ИТН. 

Радев и Йотова се здрависват с хората, спират и разменят по някоя дума с тях.

Спря ги и млад цигулар, който им изпълни химна и им пожела успех. "Бяхте блестящ на дебата вчера. Като "Миг - 29" в небето", каза още мъжът с цигулката. 

Преди Пловдив двамата бяха в Копривщица.

Ето какво написа Румен Радев във Фейсбук по повод на тази визита: 

"Нашите предци в Копривщица с живота си показаха как трябва да се работи за България. Благодарим с Илияна Йотова на всички техни наследници, които пренесоха и отстояват и днес заветите и ценностите им за свобода и достойнство.

Около тези ценности трябва да се гради бъдещето на нашата страна и именно с тях влязохме в битката за нова България.

Знаем, че победата няма да дойде лесно. Срещу президентската институция тече огромна последна мобилизация.

Бившата власт, която натрупа много ресурси и влияние, все още е силна и продължава да задушава обществото ни. Но с нашата вяра, единна воля и чувство за дълг пред Родината всички трябва да се изправим в неделя и да гласуваме. Заедно имаме само един път – напред и победа!".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!