"Договарянето на мнозинство от 121 депутати е грешка. Ще говорим с всички, които искат да променят модела ГЕРБ-ДПС". Това заяви в сутрешния блок на БНТ бившият депутат от "Има такъв народ" (ИТН) Радостин Василев. И добави: "И последният път поставихме ясни условия по политики, отново ще имаме такива. Диалогичността ни ще е по-висока, ако отново спечелим изборите".

"Коалиция с ГЕРБ и ДПС за нас е невъзможна - независимо дали се извинят или не. Не разчитаме само на говорене срещу корупцията, а мислим за всички сектори на държавата", допълни Василев.  "Да слушам Борислав Михайлов, че иска промени, е като да слушам Бойко Борисов, че иска промени", заяви той. 

Слави постави условието си за коалиция

Василев добави, че тепърва уточняват политиките на ИТН. Той отказа да коментира предложения за министерски постове.

"В момента не мога да кажа, дали "Продължаваме промяната" (ПП) е партньор, защото цяла България не е видяла една политическа мярка от тях. От тях чуваме само слова, които са популистки", каза още той. 

Според него не е проблем, че ИТН засега остават встрани от сметките за коалиционен партньор на "Продължаваме промяната", "Демократична България" и "Изправи се. БГ! Ние идваме!".

"Не е проблем, че не ни споменават, въпросът е ние кого ще споменаваме за наш коалиционен партньор", допълни той.

Василев смята, че тези партии ще останат след тях в класирането. Той допълни, че ИТН са доказали в два парламента, че политическата всеядност и задкулисието в политиката.