Осмата по резултат политическа формация на предсрочния парламентарен вот - партия "Възраждане", определи резултата си като добър, но не отличен, тъй като голямата цел - влизане в НС, не е постигната.  Лидерът Костадин Костадинов прогнозира, че ще има правителство, но с къс хоризонт и нови предсрочни избори след 6-7 месеца, предаде БНР.

Макар да не постигнаха целта си да влязат в парламента, от Възраждане са доволни от резултата с: ""Възраждане" категорично се утвърди като най-голямата политическа сила в патриотичния сектор и като новия патриотичен лидер в България".

Каза лидерът на формацията Костадин Костадинов. Според него причините за по-ниската избирателна активност се дължат на действията на МВР:  "Всъщност там, където изборната активност се е сринала, сринала се е там, където обикновено се купуват гласове".

Според него представеният от Слави Трифонов проектокабинет може да получи неочаквана подкрепа:

"След понеделник, когато бяха обявени плановете на Слави Трифонов за бъдещо правителство, този проект очевидно започва да ерозира, но аз не смятам, че ще има проблем с гласуването на това правителство.

Защо подценявате възможността Бойко Борисов да гласува за правителство, което той знае, че в този случай няма да бъде успешно, но той има интерес от това правителство. В момента показва, че го е страх от служебния кабинет. Всъщност не от служебния кабинет. Страх го е от Бойко Рашков. Ами ако ДПС решат да го подкрепят? Защо да нямаме правителство на малцинството с подкрепата на ГЕРБ и на ДПС?"

Подобно правителство би имало кратък хоризонт и ни очакват нови предсрочни избори след 6-7 месеца, прогнозира Костадинов.