Патриотичните сдружения Национално движение "Хан Кубрат", "Велика България" и "Православна зора" обявиха подкрепата си за политическа партия Възраждане на предстоящите парламентарни избори на 11 юли. Това беше обявено на пресконференция в националния пресклуб на БТА от председателите на трите сдружения Веселин Костов  ("Хан Кубрат"), Марин Маринов ("Велика България") и Живко Иванов ("Православна зора"). 

Марин Маринов, председател на "Велика България" заяви, че очаква до края на кампанията подкрепа за Възраждане да заявят и други сродни сдружения и формации. 

Живко Иванов, председател на "Православна зора" каза, че организацията застава  зад партия Възраждане и  че се надява повече патриотични организации да ги последват.

Веселин Костов, председател на НД "Хан Кубрат" каза, че с партия Възраждане имат общи принципи и каузи и ги обединява любовта към родината, въпросите, свързани с връщането на българските емигранти в България и необходимостта от развитие на малкия и среден бизнес, който допринася за развитието на социалната политика. 

"Да си патриот не е просто звание, а отговорност, която трябва да се носи с усещането за мисия. За да си патриот трябва да го докажеш с дела, не с думи Патриотите, които  бяха в 44-то Народно събрание,  превърнаха патриотизма в "паспортизъм" и затова и много хора се притесняват да заявят патриотичните си убеждения. 

Ние от Възраждане имаме за задача - да възстановим лицето на българския патриотизъм, да покажем, че хората, които са патриоти в нашата страна, не са тези, които носят това име, а тези които работят за народа и просперитета на Родината ни.
Нашите  дела говорят за нас и това е причината под знамето на Възраждане да се обединяват все повече патриотично настроени българи. Симпатизантите на Възраждане нарастват с всеки изминал ден. Това е голяма отговорност за нас, защото ни чака много работа за Родината ни.“, каза д-р Костадинов председател на Възраждане.