Планът за възстановяване трябваше вече да се изпълнява, а не тепърва да бъде внесен и да се разглежда. Колкото до зелената сделка, за да има такава, трябва да има стабилно правителство. Защо няма правителство е големият въпрос. Отговорът е , че президентът Радев и задкулисието му избраха този подход. Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев.

"От къде това момче Кирил Петков е знаел какво ще стане, че в отказът му от канадското гражданство пише, че има вероятност да бъде министър", попита той.

"Лицето на задкулисието е Иво Прокопиев. Вижте, българите искаха работещ кабинет. Не се съгласявам с Костов, който каза, че има само политическа криза - не, много кризи има.

Такава криза например е здравната. Защо в Италия и Франция никой не протестира срещу зелените сертификати? Сега заради изборите не затварят нищо в България - те болниците са пълни, най-малкото сме в здравна криза", каза политикът от ДПС.

"Задкулисието в лицето на Прокопиев прави така, че да няма правителство. Ние не се заяждаме с канадското гражданство на Петков. Заяждаме се, че Петков излъга. Изпълниха ли те с Радев клетвата си, според ва?", запита той.

"Сега влизаме в една предизборна кампания с хора, които не спазват Конституцията на България", ядосва се Цонев.

"Първо - задкулисие е, когато не участваш в управлението, но го редиш. Пеевски за разлика от Прокопиев участва в управлението. Това не е задкулисие. Групата "Капитал" е причината да се разцепи СДС и НДСВ. Прокопиев ме изпъди от СДС", заяви още Цонев.

"Нещата, които се случват трябва да бъдат извадени на светло", категоричен бе той.

"Може ли министрите (приемаме санкциите "Магнитски") на Прокопиев да направят черни списъци в България. Вкараха вътре хора, които ги няма в списъците. Накараха банките да им спрат сметките. Това е незаконно. Самият Европейски съюз (ЕС) го каза", уточни Цонев.

"Издигнахме Карадайъ в президентската надпревара, защото ДПС е призната в Европа и света. Ние живеем в 21-ви век, вярваме, че различията се толерират, защото са богатства. Карадайъ заслужава да е кандидат и да е избран за президент. Етническите турци заслужават уважение", заключи той.