Седем са ретроградните планети, които ще влияят на политическите и междуличностните отношения в изборния период, включително и в изборния ден. Това заяви астрологът Светлана Тилкова-Алена. 

По думите й това са Меркурий, Плутон, Сатурн, Нептун, Юпитер, Хирон и Уран. 

ИЗБОРИ ПО ВРЕМЕ НА РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ 

Всяка от тези планети ще оказва своето влияние, но най-малката Меркурий, ще е с най-силно въздействие.

Алена със смразяваща прогноза за вота, ретроградният Меркурий ще преобърне всичко

"Цялата кампания и половината от изборния ден ще преминат в период на ретрограден Меркурий, който си прави шега с всички и приключва на 2 октомври в 12:08 часа.

До този час не бива да се изненадваме от всякакви комични, дразнещи или проблемни ситуации с хора, партии, секции, появили се от нищото. Като добавим и факта, че гласуването е с машини, може да се окаже, че много хора са натиснали грешен бутон и са гласували не точно за предварително намисленото, което в някаква степен е без значение", твърди астрологът, цитирана от bTV.

Алена бе категорична, че изборните манипулации ще са факт, независимо какви предпазни мерки се взимат.

"След като кампанията е в период на ретрограден Меркурий, всички са повлияни. Преди всичко неблагоприятно.

Партията или лидерът, които имат ретрограден Меркурий в рождените си звездни карти, ще бъдат малко по-облагодетелствани от тези, които са се родили в период на директно движение на планетата.

Това предимство обаче е по-скоро платонично, защото дали е родена партията, коалицията и лидерът й в директен или ретрограден Меркурий, това няма да донесе видим превес заради другите негативи, включително датата на изборния ден, които са с по-голяма тежест", поясни Алена.

Как влияе ретроградният Меркурий на всеки знак от зодиака - вижте във видеата. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук