Кажете, че съм откраднал, за да ви осъдя. Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев се обърна към Делян Добрев от ГЕРБ в предаването "Панорама".

Делян Добрев показа ФАКТУРА, заради която коалиция между ПП и ГЕРБ е невъзможна

Той категорично отрече подобни обвинения. Според него, управлението на ГЕРБ в било пагубно за страната. А това си личи по големия брой хора, които са избрали да напуснат България. Василев за пореден път потвърди отказа на ПП да подкрепи правителство на ГЕРБ. Въпреки това, той не отрече важността България да има редовен кабинет и работещ парламент. 

Загубихме изборите и затова решихме да сме опозиция. Българите имаха много ясен избор, ние много ясно заявихме в предизборната кампания, че с ГЕРБ няма да управляваме, каза Василев. По думите му от партията не харесват управлението на ГЕРБ, защото е лошо, а това го показват го и статистическите данни.

"Миналата година бяхме първи и поехме отговорност. Направихме коалиция, за която всички казваха, че е невъзможна. Видяхте колко беше трудно това да се сглоби. Имахме двуседмичен маратон публични преговори тема по тема", припомни той. 

Според съпредседателя на ПП има смисъл да отстояват редица политики в  тяхната програма. Това, което заложихме в социалната политика, искаме да продължи. Готови сме да гласуваме приоритети, като увеличение на заплати на учители и лекари, да гласуваме в зала. Тези неща да продължат, за да може България да започне да се грижи за хората си, заяви Василев.

Не чакаме никакъв шанс, за нас е важно България да има редовен кабинет. Служебният е ограничен откъм възможности. България е парламентарна република, без парламент няма как да бъде взето решение с какви самолети да бъдат заменени старите МИГ-ове, каза Василев.

Василев коментира и че към 30 септември все още сме на 1 млрд. лв. излишък. Няма да има 11 млрд. дефицит, обясни той. Така той контрира служебната финансова министърка Росица Велкова, която бе негова заместничка в кабинета "Петков" и обясни, че прогнозата ѝ за дефицит е направена при грешна макроикономическа рамка

Той заяви още, че ПП подкрепя изпращането на оръжие за Украйна..

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук