"Виждате, че ние всеки ден се срещаме с работодатели, синдикати и браншови организации, защото, за съжаление, политическата класа излезе извън контрол. Дори и така наречените дебати не се занимават с важните теми, каквато е туризмът, например", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща със синдикатите от туристическия и ресторантьорския бранш. 

"Заради хората, които гледат, искам да кажа, че глупакът трябва да се убива с мълчание. Иначе и ти ставаш глупак. Радичков го е казал, не аз", коментира Борисов вчерашния дебат, на който Кирил Петков се появи неканен, което доведе до напускането на представителите на ПП ГЕРБ.

Бизнесмени от туристическия и ресторантьорски бранш направиха своите предложения за подобряване на рекламата на страната ни. Те изразиха желание да бъде съставена камара, която да обедини представителите на бизнеса.

"Ние винаги се вслушваме в синдикатите. Всички политически партии трябва да се обединим върху това, което бранша предлага. Ние сме направили ДДС-то 9% и ще го оставим така, защото е важно за бизнеса. 26 хиляди предприятия са в този сектор", изтъкна той. 

"Синдикатите могат да разчитат на нас и като опозиция, и като управляващи, че ще представляваме вашите интереси в парламента", обясни Борисов. 

"Ние всеки ден се срещаме с работодатели, синдикати и браншови организации. Дебати по политиките, каквито се водеха преди няколко години, вече не се водят. Политическата класа излезе извън контрол. Сега би следвало да има дебат за туризма, в който политиците да представят какво ще направят в сектора, а гражданите да преценяват за кого да гласуват.

Месеци наред разработвахме документ, който съдържа всичко онова, което браншът предлага. Документът е изпълним. Браншът може да разчита, че ние ще бъдем негов представител в парламента. Важно е да всички политически партии да се обединим около него, защото България е заобиколена от държави, които развиват сериозно развиват туризма си, каза Борисов. 

"ГЕРБ-СДС сме за запазването на 9% ДДС за бранша. Ние сме и твърдо за създаване на Камара. Това е свързана система, която се състои от няколко елемента – хотели, ресторанти, плажове, ски писти, лифтове, пътната инфраструктура и други. Трябва да има Камара и Закон за туризма, който да е одобрил и браншът", заяви лидерът на ГЕРБ.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук