На 27.09.2022г., по време на предварително обявена политическа обиколка в град Земен, кандидатът на "Продължаваме промяната" (ПП) и водач на листата им в МИР град Перник Бойко Рашков беше забелязан да вади от чантичката си истински пистолет и заяви, че е тръгнал на политическа битка.

Пистолети вътре или пистолети вън?! Какво демонстрира бившият вътрешен министър с това си поведение и какво цели?! Допустимо ли е да носи на политическо събитие реално оръжие?! - ЗАКОНЪТ ЗА ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ е пределно ясен (особено в чл. 60, ал. (1), т. 3-а) и в него дословно е казано - Забраняват се: носенето и употребата на оръжие и боеприпаси на политически, синдикални и културни мероприятия, освен ако е необходимо за културното мероприятие и за нарушаването му е предвидена съответна санкция. Остава само някой да приложи закона.

Ако все още реално и ефективно съществува Служба КОС към МВР, след това деяние трябва незабавно да изземе личното оръжие на Бойко Рашков и да го лиши от разрешително за притежание на огнестрелно оръжие, тъй като нарушава Закона именно в частта му за носенето и съхранението на оръжието, особено пък при условието, че размахва оръжие на публично място, където поставя под заплаха живота и здравето на гражданите!

Вероятно Рашков разчита на онова което не веднъж е казвал, че в България Прокуратурата по дефиниция не работи и че Главният прокурор Гешев отново ще остане със широко затворени очи, както и ЦИК. Нека кандидатите на “Промяната” да отговорят на избирателите и обществото къде в ЕВРОПА и света са видели кандидат-депутати да си позволяват да вадят пистолети по време на политически мероприятия? Такъв ли е “А - отборът” който ни предлагат да изберем за да изведе страната от кризите, в които самите те ни вкараха.  Това ли е истинското лице на “промяната”?!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук