Днес е втори ден за регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните избори на 2 октомври. Тъй като вчера желаещи нямаше, днес ГЕРБ отново е първата партия, която подава документите, както и на предишни избори.

По време на предизборната си кампания от ГЕРБ ще предложат решения за кризите, в които е попаднала България. Това заяви Томислав Дончев, след като партията се регистрира в ЦИК за изборите през октомври.

„За нас голямата цел е да върнем максимална част от доверието на българските граждани. Ще водим спокойна и разумна кампания. За нас е от изключително значение България да прекрати използването на политическата шарлатания – да говориш едно и да правиш друго. Думите в политиката отново трябва да имат смисъл”, каза той.

"За последната година думите загубиха смисъл в политиката. Управляващите и политиците говорят едно, а правят друго. Остра реторика против "Газпром, а в същото време продължаваме да купуваме руски газ с руски посредници", допълни Дончев.

Все още не е ясно дали ще има нови лица в листите на ГЕРБ. „Със сигурност оценката на ръководството на партията за работата на парламентарната група е добра. Това не означава, че няма да търсим свежи попълнения. Една партия трябва да се развива”, каза още Дончев.