Премиерът Гълъб Донев  гласува малко след 10:30 ч. в неделя. Той упражни правото си на глас в столичното 60 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий". Той упражни правото си на вот заедно с майка си.

В секцията на служебния министър-председател машината даде грешка, като се наложи, член на СИК да повика техник три пъти в рамките на 10-ина минути.

"Гласувах за народни представители, които ще изразяват и ще защитят истинските интереси на хората, а не своите собствени. Гласувах за хора, които да дават пример за възпитание, за диалогичност и за търпимост.

Надявам се избирателната активност да е висока и да имаме едно легитимно народно събрание, което да изразява волята и интересите на българските избирали", посочи Донев.

Убеден съм, че изборите които се провеждат са честни, но не трябва да бъдат "чести". Влизането в спирала от избори не е от полза за българските граждани, необходимо е стабилно управление, което да реши всички тези проблеми, пред които сме изправени", обясни министър-председателят.

"България прави решителни стъпки за това да диверсифицира на 100 процента всички източници и пътища на доставки, не само за региона но и за югоизточна Европа", добави Донев.

"Винаги сме заедно с майка ми, тя е възрастна жена, трудно подвижна и винаги сме заедно", каза още премиерът.