Това, което се случи във вчерашния ден, имаше лидерски дебат. В него бяха отказали всички лидери. После, в деня се оказа, че всяка партия ще изпрати някого. Венко Сабрутев не можа да дойде и няма по-отговорна позиция, освен аз, като лидер, да отида и да кажа нашите политики. Това заяви Кирил Петков пред Нова тв по повод вчерашния мега скандал в предизборния дебат по bTV.

"Стана интересно, че друг лидер успя да пристигне. Томислав Дончев се появи и решиха, че двамата ще дебатират заедно. bTV се съгласи. Ако правилата е да се скриеш и да не се появиш и ако си лидер и те е страх да се появиш на едно интервю - да, сменяме правилата.

Да, не ни е страх и не разчитаме само на пиар стратегии. На втори октомври хората трябва да направят много критичен избор. Искаме ли Борисов или едни политици, които застават с лицето си и не ги е страх", оправда се Петков. 

Цънцарова закова Петков с въпрос, бившият премиер шикалкави панически

Припомняме, че в сряда вечер Петков нахлу в студиото на bTV, за да участва в дебат с представители на други политически сили. От партията на Промяната не са съобщили на bTV, че именно той ще смени Венко Сабрутев и телевизията не е успяла да предупреди другите участници в дебата. ГЕРБ напусна студиото в знак на протест, след което се разиграха скандални сценки. 

Според него ПП има огромен шанс да бъде първа политическа сила. 

"Нашите проучвания показват, че има голяма вероятност да сме първа политическа сила и да съберем повече от 121 депутата. Много хора не са взели решение за кого да гласуват, но знаят, че няма да гласуват за ГЕРБ", обясни той. 

Петков заяви, че в момента не вижда условия ПП да управлява с ГЕРБ. 

"Искаме реална съдебна реформа. Ако едни хора са застрашени да влязат в затвора, те няма как да вземат правилните решения за България. Те не могат да са наши коалиционни партньори", посочи той. 

Петков нахлу неканен при Цънцарова, тя се хвана за главата, а Дончев... ВИДЕО

Виктор Николаев попита Петков, ако ПП и ГЕРБ не съставят правителство поотделно, съществува ли вариант, в който Борисов казва, че няма да участва в правителство, предложи Кирил и Асен да дадат крачка назад и двете партии излъчат експертно правителство. 

"Ако чуете експертно правителство, значи някой се опитва да ви продаде нещо, без да ви обясни какво е. За мен страх е, ако има експертно правителство между ГЕРБ, ДПС и "Възраждане". Няма как, ако Борисов се оттегли в Банкя, и Томислав Дончев да бяга всеки ден в 5 часа да взима инструкции какво да прави и да се води, че Борисов се е оттеглил", твърди Петков. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук