Политическата партия "Код", която основа Петър Москов, ще се яви на предстоящите парламентарни избори самостоятелно.

В позиция до медиите, след вчерашната заявка дадена от ВМРО за формиране на голямо патриотично обединение, от "Код" разпратиха опровержение. В момента Петър Москов е в чужбина, на събитието вчера в централата на ВМРО присъстваше Любомир Канов, който е част от партията.

От партията на Москов посочват, че задача номер едно на десницата и на тяхната партия в това число, остава лустрацията и всякакви обединения около друга задачи и цели са "плъзгане по повърхността". Всякакви твърдения за възможни коалиции, в които КОД ще участва, са неверни!

Нова патриотична коалиция атакува изборите!

"Убеден съм, че единствената смислена предизборна коалиция е широко дясно обединение. Това беше и призивът на "Код" към всички, които наричат себе си десни", цитират думи на Москов от пресцентъра на "Код".

В позицията се критикуват останалите "десни" партии, които не са откликнали на призива на "Код" до този момент - "от безумното - "за нас е важна коалицията с БСП (дори предизборна такава)" от ПП и ДБ, до арогантното - "нашата партия е голяма и си е самодостатъчна" на ГЕРБ.

Първи отзиви след голямата бомба за нова патриотична формация

"След неуспехът на усилието за такава силна дясна коалиция считам, че всякакви други половинчати ситуационни съюзи са отстъпление от смисъла. А смисълът е българските граждани да имат надеждата, че след тези избори нещо ще се промени и има кой да носи отговорност с дългосрочен хоризонт", заяви Москов.

От партията се заричат и никакви обединения, около никакви други задачи не могат да изместят или да заместят изпълнението на задачата за постигането на ефективно действащо лустрационно законодателство.

"Съответно и коалиции изградени около други приоритети са плъзгане по повърхността на проблема, а не радикално изгребване на мръсотията, в която сме", допълни Москов.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук