Искам да благодаря на всички избиратели на ПП и на всички хора, които гласуваха. Те подкрепиха демокрацията в България. Това, което се случи днес показва, че огромен брой хора вярват, че България може да бъде успешна. Без корупция и ние ще сме с тях. Това заяви Кирил Петков пред централата на партията след изборните резултати.

Второто нещо е, че искаме да уважим избора на хората. Това, че ГЕРБ са първа политическа сила - те носят огромна отговорност. Преди 6 месеца ние създадохме трудна коалиция, сега е техен ред. Ние обещахме на нашите избиратели, че коалиция с ГЕРБ и ДПС няма да правим. Ние ще бъдем политици, които ще спазват обещанията си“, посочи Петков.

От своя страна Асен Василев каза, че няма да правят коалиция с ГЕРБ и ДПС.

"Ние искаме България, която е европейска държава, със социален бюджет, който продължава да увеличава пенсиите, заплатите и минималната работна заплата на хората, който не позволява пари да се харчат непрозрачно с конкретни фирми", посочи Василев.

„Ние ясно казваме, че сме загубили изборите с 3 %. Това дава ясен мандат на ГЕРБ и ДПС да управляват страната. Това, за което ние ще се борим е, България да е европейска държава.

Оттук нататък чака ни една не лека зима. Искам да пожелая на ГЕРБ успех в сформирането на правителството, ако нямаме правителство, всички българи ще страдаме. Ние сме дълбоко несъгласни с начина, по който те управляваха, но народът така им е решил“, посочи Василев.

Това, което трябва да се каже е, че този, който е първа политическа сила, той носи отговорността. Ние ще бъдем опозиция", уточни Петков. От своя страна Василев допълни, че българският народ им е отредил място на опозиция.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук