Президентът Румен Радев  гласува в 11:00 ч. в неделя. Той упражни правото си на глас в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан” в София.

"Гласувах в подкрепата на демократичния процес. От гласуването ни днес зависи колко легитимни ще бъдат правителството и парламента утре. Призовавам всички български граждани да гласуват, и да не оставят никой друг да решава вместо тях", каза държавният глава.

"Вариантите са два: Правителство на всяка цена или правителство с отстояване на принципите. Надявам се да се намери разумния вариант за баланс", каза президентът. 

"Играхме го варианта със служебен кабинет и се надявам да не се стигне до него", посочи още той.

"България има готовност да увеличи износа си на електроенергия за Северна Македония", отговори Радев на питане на журналист от РСМ и добави, че Скопие трябва да изпълнява двустранно поетите ангажименти:

"Същинските преговори за членство, съгласно преговорната рамка, не са започнали. Те ще започнат едва когато българите бъдат вписани в Конституцията. Ние трябва да решим всички отлагани въпроси, разговорът за общата ни история е неизбежен", каза Радев.