Има три вида лъжи. Едната е заради изгода, другата е от страх, третата е патологична. Има и четвърти – хора, които си вярват като лъжат. Имаше един такъв, ако си спомняте – Жорж Ганчев. Това каза в изявление във Фейсбук страницата си лидерът на партия „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов по повод обвинението на бившия премиер Кирил Петков за „едни 1 млрд. лв.“.

„Аз съм разговарял много пъти с него. Той е лъжец, който си вярва на това, което казва“, каза той по повод снощното участието на Петков в bTV.

„Той каза, че аз съм му се обадил по телефона и съм казал – „Да ми запазиш моя милиард“, посочи Трифонов, който е в читалището в Плевен.

„Асен Василев е лъжец, който те гледа в очите като лъже, но видимо знае, че те лъже. Докато Кирил Петков секунди след като изрече лъжата, очевидно вярва, че е истина“, добави той.

С категорично „не“ отговори Слави Трифонов на въпроса дали ИТН ще се коалира с ГЕРБ след изборите.

Той подчерта за пореден път, че не държи на всяка цена да е в политиката: „Аз имам какво да работя друго. Христо Иванов е работил нула време като адвокат. Ако случайно не е политик, какво ще прави? Аз си имам какво да правя“.

Във връзка с въпрос на зрител, относно разказ на Христо Петров-Хазарта за гласуване в пленарна зала и уговорка с ГЕРБ, Трифонов сподели: „Два пъти ми е гостувал. Единият път беше напушен, другият път беше пиян. Като творец той има тая възможност, като политик това, което той казва, не е вярно“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ! 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук