Докато плашеха младежите от ГЕРБ, направиха на всеки литър нафта да ви взимат по лев на литър. Денят, в който си отидоха, бензинът падна. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов от Търговище. 

"Българинът  безропотно пълнеше нафта. Това ме разочарова, защото ви посочвахме как ви взимат пари от джоба и дали отиват в джоба на Путин и ужасната му война е без значение, важното е, че излизаха от джоба ви. Сега действат по същия начин с веригите. Свързах се с един голям производител на хляб. Веригите му взимат хляба на 70 ст., а го продават на 1,50лв. Този го е сял, орал, млял, пекал и е 70 ст., а тоя със скъпата реклама го продава на лев и петдесет - 80 стотинки печалба от всеки джоб", разкри Борисов. 

"Всичките бюджети на Асен Василев водят до фалит. Всички българи си мислят, че тоя лош сън ще мине. Може би гледате по новините как падат банки в света, фалират. В момента една, мисля че е втора в Швейцария, е в технически фалит. И знаете ли защо става всичко това? Защото са финансирали без обезпечение. Държавата ни е в същото състояние. Хазартно се раздадоха много пари, за да се купят през пенсии, заплати и избори, да се разправят с опозицията и да няма кой да ги събори. Това е цялата схема", каза още лидерът на ГЕРБ. 

"Извинявам се на г-жа Ризова, че бях остър, но Асен Василев няколко пъти каза цифри, които нямат нищо общо с изборите. Фискалният резерв се обновява и е 12 млрд., а той говори за 16 млрд. С 4 млрд. се разминават", посочи той. 

"Василев пропусна да каже, че на 17 януари изтеглиха още милиард и половина, а помните ли, когато всяка седмица ви казах, че всеки понеделник теглят по половин милиард. Сега си пожелаваме на втори какво - да бием и колко е дупката в бюджета, 12 млрд., сиреч от първия ден трябва да почнем да събираме 12 млрд. Оставихме милиард и кусур, за да достроим "Хемус". Това си причинихме и сега се вайкаме и се чудим какво ще правим нататък. Теменужке, аз не го гледам вчерашния доклад. В петък служебният кабинет ще внесе проектозакони за нови данъци. Гордостта на ГЕРБ беше, че 12 години държахме 10% плосък данък - най-ниския в ЕС", изтъкна Борисов. 

"Всяка фирма ще плати от 33-34% данък. От гаражчето, фризьорското салонче, прозорчето. Ще ви оберат. Трябва още веднъж да ви приберат парите. Това утре ще се случи. Ще вкарат проектозакон да върнат 20% ДДС на ресторанти, кафета и фитнеси. Тези, които едвам оцеляха по време на ковид кризата. А кой ще плати тоя данък от 33%? Сивата икономика няма да го плати. Ще го платят бедните, честните и ще ви оберат около три милиарда. "Абаут", както казват в Канада", разкри той.  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук