На финала на предизборната кампания Слави Трифонов и сценаристите му заявиха, че "Има такъв народ" (ИТН) ще бъде партията в следващото Народно събрание, която ще осъществява контрол от името на гражданите върху тези, които ИТН определя като "лицемери, поставящи себе си над народа".

"Осъзнах, че не силата е в истината, а истината е в силата и поради тази причина това е другата мотивация да искам да влезем в парламента.

Ние като представител на хората, които представляваме с другата работа, която имахме ние ще реализираме този момент. Контрол се налага като си отвътре и като имаш сила и зависи от теб", поясни Слави Трифонов.

Специално за вота Слави пусна клип във Фейсбук с дължина от над 1 час, в който той и сценаристите му казаха защо българинът трябва да гласува за тях на 2 април. 

"Здравейте. Отдавна не ми се е налагало да се обръщам така директно към вас.

Тук съм аз и моите сценаристи. Всичките сме кандидат депутати. Не знайно защо всички сме с черни якета. Нямам представа. Ситуацията е такава.

Защо сме взели това решение? Да се кандидатираме депутати. 

Само след ден ще имате право да гласувате и това е прекрасно. Защото сме в ситуацията на демокрация. Може да звучи като тъпо клише, но ние имаме възможност да избираме. Кой ще си изберем - зависи само от нас. 

Имаше много неща които се случиха. Ще си задаваме въпроси и ще си отговаряме ние самите.

Научили сме се през всичките тези години да бъдем вие. Бяхме принудени, за да може да ни гледате. След това, защото от ваше име носихме отговорност. И сега пак искаме да я понесем", това каза Слави Трифонов във видеото, посветено на края на кампанията и предстоящите парламентарни избори на 2 април.  

Какво още споделиха Слави и сценаристите ден преди вота, може да гледате във видеото: 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук