Точно на 2 август 2022 година президентът Румен Радев назначи четвъртия си служебен кабинет. След историческия провал на кабинета „Петков“ – за първи път в новата ни правителство падна след успешен вот на недоверие, властта отиде в ръцете на служебния премиер Гълъб Донев.

Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ

През годините българите залагахме на какви ли не политически личности, спасители, месии и други, които да оправят положението в страната ни. Разбира се гръмките обещания, които от „Продължаваме промяната“ (ПП) не само, че не се сбъднаха, ами сякаш положението стана още по-зле.

Не е сигурно дали през зимата ще има достатъчно газ, не се знае дали ще имаме парно и топла вода, а ценовия шок вече изпразва джоба на българина.

Големи надежди сега се възлагат и на кабинета „Донев“ нищо, че той е служебен.

Именно заради това от БЛИЦ попитахме читателите си: „Какво очаквате от новия служебен кабинет?“.

Болшинството от анкетираните бяха категорични! 47.14% от тях искат „Ревизия и търсене на отговорност за поразиите, причинени от Промяната“.

Голяма част от читателите на БЛИЦ - 31.56%, казват, че „Нямам големи очаквания, само няколко месеца ще са на власт“.

13.7% от анкетираните пък поставят важна задача на кабинета „Добев“, а именно „Бързо да реши тежките икономически и социални проблеми, наследени от кабинета „Петков“.

„Образцова подготовка и провеждане на изборите на 2 октомври“ – така 7.61% от читателите на БЛИЦ отговарят на това какви са им очакванията от новата служебна власт.

Участвайте в новата анкета на БЛИЦ - Каква е оценката ви за първите дни от управлението на служебното правителство?

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук