Младеж на 16-17 години, без свидетелство за правоуправление на МПС, катастрофира тази сутрин край град Кочериново, област Кюстендил. Сигналът за пътно-транспортното произшествие е подаден малко преди 8 часа тази сутрин, уточнява БГНЕС.
Лек автомобил "Опел" излиза от четвъртокласния път Бараково-Пороминово, блъска се в дърво и се преобръща през таван. Лекият автомобил е с благоевградска регистрация, движи се от Бараково в посока Пороминово. На излизане от плавен десен завой, "Опел”-ът се отклонява наляво, гумите захапват банкета, но водачът успява да върне автомобила на платното. След което поднася и с лявата си част се блъска в орехово дърво край пътя, преобръща се през таван и спира върху колелата си в нива. При удара в ореха се откъсва и отхвръква на 10 метра задното ляво колело на лекия автомобил.
 

 

Неправоспособният водач е транспортиран до МБАЛ-Благоевград за изследвания, по първоначална информация не е пострадал тежко. Има съмнения за употреба на алкохол, ще му бъде взета кръвна проба.