По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев екип от следователите от Националната следствена служба заминават за мястото на пътния инцидент край Стара Загора, за да започнат още тази нощ следствените действия във връзка с катастрофиралия автобус със сръбски граждани на АМ "Тракия".

Както БЛИЦ съобщи, автобусът, пълен с деца, се обърна малко след 20 часа на аутобана. Инцидентът станал на 217 км в посока София, до Стара Загора. По първоначална информация пострадалите в тежката катастрофа са четирима възрастни и осем деца. Те са транспортирани в болница.

ВИДЕО 18+ от тежката катастрофа с автобус с деца на "Тракия", страшно е!

От университетската болница в Стара Загора съобщиха, че при тях има настанени 17 дечица - най-малкото на 6 години, най-голямото на 17. Има един по-тежко пострадал мъж. Ще му бъде извършена ампутация на единия от крайниците. Децата повечето са с повърхностни рани и те ще бъдат обработени. 

Автобусът в влязъл в България на 7 август, а днес е бил обратният му курс - от нашето Черноморие към Белград. 

"Имаме изключително оскъдна информация. Главният прокурор Иван Гешев възложи разследването на следователи от Национална следствена служба. Те пътуват към мястото на инцидента. Повече информация ще имаме в по-късните часове", заяви в ефира на bTV говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

"Причините за катастрофата тепърва ще се изясняват", добави тя.
 
"Има поне две деца в тежко състояние“, завърши Милева. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук