„3 пациентки остават в същото състояние, на апаратна вентилация в изкуствена кома. Те са на командно дишане – тежко състояние и опасно за живота. Все пак остават стабилни. Не се нуждаят от допълнително подпомагане на сърдечната дейност. Смятаме, че най-критичният период е овладян. Гръдните травми все пак са много тежки. Прави се всичко необходимо. Това заяви с извънредно изявление шефът на "Пирогов" Асен Балтов пред Нова тв. 

"Бъдете сигурни, че правим всичко, което трябва. Хубаво е да има кръводарители и да се направи кампания. Това би било добре за всички. Все пак не само тук има настанени. Нека, ако има възможност, да бъде дадена кръв. Това би подпомогнало всички, не само пострадалите в този инцидент", каза той.

"Рано е за прогнози. Надяваме се всичко да тръгне в по-добра посока, но е още много рано. Всеки ден нещата са много динамични, следят се. Може да стане много по-добро, но е и много по-лошо", добави Балтов.

"Останалите настанени са по-добре, но им предстоят оперативни интервенции", завърши той.

Както БЛИЦ писа днешният ден е обявен национален траур в памет на жертвите от тежката автобусна катастрофа в Искърското дефиле. В памет на всички загинали националните флагове върху сградите на всички държавни институции ще бъдат наполовина свалени.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!