Мъж се е разминал на косъм от смъртта. До последно той се е чудел дали да не отиде на екскурзията до манастира "Седемте престола", която завърши фатално за 16 души.
Внезапна болка в крака спасява живота му . "Трябваше да се запиша още в началото, но имах предчувствие. Просто имах чувството, че не трябва да го правя, не трябва да ходя", каза Кирил пред Нова тв, който е благодарен, че е жив, но е разтърсен от голямата трагедия. Той също е жител на Световрачане.

Иванка Тодорова също се отказва в последния момент от последната екскурзия.

Съседи и приятели на починалото 13-годишно момче разказаха повече за него. Връстниците му твърдят, че много е обичал да пътува и често баба му го е взимала с нея на екскурзиите на пенсионерския клуб.

"Беше много добро и възпитано момче. Беше прието в хубава гимназия. Направо не мога да повярвам", казва пък съсед на починалото дете.

БЛИЦ припомня, че вчера, малко след 17:00 часа, автобус, пътуващ за манастир "Седемте престола", с 34 души, излезе от път край Своге и падна от 20 метра височина. 13 души загинаха на място, а трима на път към болнични заведения. 18 души са ранени. Сред тях е и водачът на превозното средство. Той е контактен. Няколко души все още са в критично или много тежко състояние. Хората от автобуса са били предимно пенсионери от Световрачане, има и няколко души от Божурище. Сред жертвите на трагедията е и 13-годишно дете, пътувало заедно с баба си.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!