Тежка катастрофа с двама пострадали е станала вчера вечерта на главен път Е-79. По данни на МВР-Монтана пътният инцидент е станал около 18.10 часа, на път Е -79 – нов околовръстен път на Монтана, с посока на движение от Видин към Монтана, пише "Конкурент".

Лек автомобил "Мерцедес 300 Е" с монтанска регистрация, управляван от 66-годишен монтански жител, в тъмната част на денонощието в дясната лента за движение блъска самостоятелно движещо се по платното за движение едро домашно животно - бивол с ушна марка. Водачът отклонява автомобила в лявата лента за движение и спира.

След него движещият се лек автомобил "Фолксваген Голф" с монтанска регистрация, управляван от 21-годишен жител на село Медковец, блъска в дясната лента за движение падналото на асфалта животно, удря се в дясната мантинела и се преобръща по таван.

При катастрофата е пострадал водачът на „Мерцедес“-а, който е транспортиран до ЦСМП-МБАЛ в Монтана. Установено е, че е получил контузия на гръдния кош и главата, фрактура на лицевия череп и комоцио, като е настанен за наблюдение и лечение в хирургично отделение на МБАЛ-Монтана, към момента без опасност за живота.

Водачът на лекия автомобил „Фолксваген“ е получил комоцио и разкъсно-контузна рана на гърба, без опасност за живота, също настанен за наблюдение и лечение в хирургично отделение на МБАЛ-Монтана.

По-младият водач е изпробван на място за употреба на алкохол с алкотест, като пробата е отрицателна. По-възрастният водач не е изпробван на място поради невъзможност, свързана със здравословното му състояние. Местопроизшествието е посетено от оперативно-следствена група на РУ Монтана. По случая е образувано досъдебно производство.