Манипулирани ли са кадрите от камерите, заснели смъртоносната за Милен Цветков катастрофа? Видео, публикувано в YouTube профила на режисьора и специалист в сферата на визуалните ефекти Георги Врабчев повдига този въпрос и на практика дава ясен отговор, че това се е случило.
"Някой се опита и много умело успя да изманипулира всички ни. Вчера, 21 април 2020 година видяхме видео от трагичната катастрофа, в която загина Милен Цветков. Това видео трябваше да ни покаже с каква скорост се е врязало аудиото в неговия автомобил. Дали видяхме какво точно се случва? Нека проверим". 

С този анонс, Врабчев прави проверка на появилите се в интернет два клипа от фаталната катастрофа, и доказва, че тайм кодовете и съответно скоростта на възпроизвеждане, са манипулирани. 

Всъщност това едва ли е така необяснимо, защото неведнъж клипове от подобни инциденти са излизали със забавена скорост, за да се види по-добре ефекта на от случващото се. Точно тези фатални за Милен Цветков последствия се виждат и на страшните забавени кадри от инцидента на бул. "Черни връх" 

Вижте повече във видеото: