17-годишните Хюсеин и Реджеб, които загинаха при тежка катастрофа на пътя между Руен и Айтос, предизвикана от приятеля им - 21-годишния Мустафа, днес трябваше да бъдат абитуриенти и с красиви костюми гордо да прекрачат праговете на училищата, в които са завършили средното си образование. Блян за две почернени семейства, които никога няма да видят децата си с дипломи в ръце.

Мустафа получи 4-годишна присъда за жестоката катастрофа на 25 септември 2020 г. на пътя между Руен и Айтос. Шофираното от него БМВ буквално е летяло по шосето - с около 130 км/ч, и в условие на десен завой, в района на село Ябълчево, Мустафа е загубил контрол над управлението и се е забил в крайпътно дърво. След тежкия сблъсък на място загиват Хюсеин и Реджеб, а 18-годишният Исмаил е с наранявания.

Шофьорът Мустафа се отървава само с уплаха. В злополучната нощ момчетата се връщали от къна.

Споменът за Реджеб още е жив сред съучениците му от СУ „Христо Ботев“ в Карнобат. Дванайсетокласниците тъгуват за своя приятел и решиха да покажат уважение към родителите на загиналия толкова млад Реджи, като поканят близките му на бала им.

„Получихме покана от класната и от директорката на училището. Това е много мила постъпка. На всеки помен съучениците му идват до гроба и оставят цветя. Радвам се, че не са го забравили. Липсва им много, Реджи беше много добро дете“, разказа пред  Флагман.бг майката на Реджи – Емне.

„Мъчно ни е, защото ние няма да можем да изпратим нашето дете като абитуриент. Реджи беше отличник, обичаше футбола и беше голмайстор на отбора в Карнобат. Имаше много мечти, искаше да стане IT специалист“, споделя още майка му Емне.

„Мустафа още е на свобода и мисля, че не съжалява за случилото се. Разхожда се с гордо вдигната глава из село Чукарка и не се срамува. Пред съда може да се извинява и да казва много неща, от нас - като родители – не е искал прошка, но неговото съжаление няма да върне децата ни. Искаме само да си признае вината и да си излежи присъдата“, каза Емне.

Тя подчерта, че 4-годишното наказание, което Мустафа е получил, към днешна дата още не е влязло в сила.