Точно в 20 часа АМ "Тракия" при входа за Бургас бе затворена, за да започне сериозен технически оглед на катастрофата, в която с автобус се преобърнаха общо 20 души около 17,17 часа, припомня Флагман.

На място е и окръжният прокурор Георги Чинев, който заедно с двама свои колеги от Районна и Окръжна прокуратура поема случая.

Той разпореди движението да се отбие през Българово и Камено. 

Въпреки че шофьорът Дамян Василев, който е от Бургас, твърди, че не знае какво е станало, всичко се вижда с просто око. Той се е отклонил около 200-220 метра, преди да се разбие в билборда в канавката, да го събори и да се преобърне на около 40 метра след него. 

Шофьорът напуска дясната лента на пътното платно и се вижда, че когато попада в канавката, след около 50-60 метра, едва тогава опитва да обуздае возилото, което буквално оре мократа почва от дъжда поне още 150 метра. 

При това положение излиза, че скоростта на автобуса още върху асфалта е била далеч над позволените 90 км/ч. Документите сочат, че автобусът е пътувал в абсолютна изправност.

Двамата шофьори са се сменили на почивка в Пловдив. И двамата са си отпочинали, дрегерът не отчита дрога или алкохол, но сега и двамата ще дадат кръвни проби за наличие на други вещества. 

Един от по-тежко пострадалите в хоспитализиран в частната УМБАЛ "Дева Мария", останалите са в УМБАЛ-Бургас. 

ОЧАКВАЙТЕ ПДОРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук