Служителка на украинските авиолинии сподели спомени за своите колеги, загинали в Иран тази сутрин по време на зверската катастрофата на Boeing-737, при която загинаха 170 души.

Алиса не познавала добре пилотите на полета, но отбелязва, че командирът на екипажа Владимир Гапоненко ще остане в паметта й като един от най-добродушните хора.

За загиналия стюард Игор Матиков, тя каза: „Той беше много умен човек, винаги казваше интелигентни неща, винаги е имало за какво да си поговорим и си спомням неговия готин музикален вкус“.
 


На снимката: Мария Микитюк (ляво) и Валерия Овчарук (дясно)

За друг стюард Денис Лихно, Алиса каза, че бил много учтив и добре възпитан и никога не позволявал на момичетата да вдигат тежести и всеки полет с него бил лесен и приятен.

За загубата на стюардесата Мария Микитюк Алиса чувства "най-голяма рана в сърцето".

"Последните снимки на моя телефон и в инстаграм бяха направени в Дубай, където летяхме заедно с Мария. Всеки път, когато ги гледам, сърцето ми се къса от тъга“, призна момичето.

Припомняме, че самолетът, летящ от Техеран за Киев, се разби след веднага излитане. В резултат на това загинаха 168 пътници и девет членове на екипажа. Украинската авиокомпания публикува списък със загиналите.