След неуспешния ѝ поход в Украйна, Русия ще затъне в гражданска война, като конфликтът ще започне от Северен Кавказ, по-точно от Чечня, предвижда индийският астролог Алакх Ниранджан.

Той твърди, че третата чеченска война ще е не по-малко кървава от първите две, но ще приключи с отцепване на тази и околните републики в Северен Кавказ от Русия, която ще бъде значително отслабена като държава.

Това той разказва в последната си видеопрогноза, посветена изцяло на Чечня, която бе публикувана на 18 август, пише Флагман.

„Доколкото Чечня все още е част от Русия, нейната и мунданната карта на Русия значително се преплитат“, казва той. Ниранджан поддържа три канала в YouTube – на руски, хинди и английски език. Повечето му прогнози за бившия Съветски съюз са в рускоезичния канал, доколкото индийската публика се вълнува преди всичко от лъкатушещите отношения със съседен Пакистан.

Астрологът се оказа почти единственият, заедно с беларуската астроложка Татяна Калинина, който прогнозира достатъчно точно настоящата война в Украйна. Още през 2020 година той прогнозира, че Русия ще се втурне в „неуспешен военен поход“ срещу съседна държава, след което конфликтът ще се пренесе на нейната собствена територия.

Тогава обаче астрологът все още не беше уверен къде точно ще се случват бойните действия. Миналата година предвиди, че агресията ще е именно към Украйна. А със сегашното си видео прогнозира и откъде ще тръгне предстоящата гражданска война в Русия.

Като основа за прогнозата си Ниранджан разглежда мунданна (политическа) карта на Чечня, построена върху датата на единственото волеизявление, направено някога от чеченците – избора на Конгрес и президент на чеченския народ на 1 ноември 1991 година.

Именно тогава е обявен държавен суверенитет на Чечня върху нейната територия.

„Макар в последващите си действия Русия да отменя тези решения, картата, основана върху тази дата, работи, защото тя точно отразява и двете чеченски войни, и много други събития, случили се в Чечня, както и характера на самата чеченска нация“, твърди Ниранджан.

От картата се вижда, че и двете руско-чеченски войни – първата, продължила от декември 1994 до август 1996, и втората от 1999 година, не решават проблема, а само го отлагат във времето. Една от целите на Украйна в настоящата война, твърди астрологът, ще е да се изтласка Русия от Черно море. Това ще бъде направено, като Украйна подпомогне и дори подтикне Чечня и останалите кавказки републики към отцепване от Русия, за да изгуби тя излаз към морето.

Украйна първа ще признае независимостта на Ичкерия (каквото име си бе определила Чечня в кратките моменти на независимост през 90-те години). Войната ще коства страшно много животи, но в крайна сметка ще завърши с победа на страните от Северен Кавказ, предвижда Ниранджан.

В България единственият човек, който някога е правил конкретна прогноза за бъдещата съдба на Русия, и то точно в сегашния период, е новозагорската пророчица Слава Саврюкова. Починала през далечната 1991 година, нейните предсказания се отнасят за доста години напред. Те могат да се видят и чуят в документалния филм.

„Слава“ от 2011 година на сценариста и режисьор Христо Нанев. Освен всичко друго, в него през свидетелствата на доц. Лилия Методиева от Софийския университет и културолога доц. Александър Рождественски се разказва за бъдещото нападение на Китай над вече отслабената Русия и заграбването на Сибир.