20-ина човека в България са извършвали в България до този момент наказателни акции с чукове, съобщава в утрешния си брой в. "Експрес", позовавайки се на свои източници от ъндърграунд средите. От 50 до 5000 лв. е тарифата на бандитите.
Бандата с чуковете се сформира около 2000 година, когато в София вилнее разстреляният в края на юли 2005 г. Антон Милтенов-Клюна. Той е един от първите, който наема предвожданата тогава от Славчо Симеонов Банда с чуковете, за да всее респект сред отцепилите се пласьори. Горе-долу по това време едрите мъжаги от наказателната бригада вече са станали част от личната охрана на сочения за наркобос от МВР Христофорос Амантанидис-Таки.
Наказателните наемници изпълняват всякакви жестоки поръчки - освен шанаджии те мелят и "уши" на полицията. Сред кримисредите се говори се говори, че съсичането на сирийския бизнесмен Баазад в столичния квартал "Зона Б-5" е също тяхно дело. Мократа поръчка, извършена от Бандата с чуковете през 2002 г., била възложена от Константин Димитров - Самоковеца.
Бандата с чуковете придобива публична известност на 19 август 2004 г., когато на охраняем паркинг в столичния паркинг жп "Павлово" е разстрелян предводителят й - 24-годишният Славчо Симеонов. Предисторията на екзекуцията на шефа на Чуковете започва близо месец по-рано, когато братя Симеонови и няколко от горилите им потрошават на парчета костите на трима от личните гардове на Златомир Иванов - Златко Баретата. Жертвите на силоваците буквално в насипно състояние са били извозени от столичното заведение, станало сцена на зверството, и са настанени в "Пирогов". тримата гардове на баретата по чудо отървават инвалидните колички до живот след няколкомесечно лечение. Според започнати убийството на Славчо е отговорът на Баретата за нападението.
Бандата на чуковете, ръководена вече от Десимир Николов - Боксьора, предприема ответна наказателна акция в края на август срещу дилъри на Баретата. 15-ина от Чуковете нахълтват в заведение до столичния хотел "Плиска" и мълчаливо и професионално натрошават двама от Златевите разпространители и сержант от "Следствени арести" към правосъдното министерство, който бил на съседна маса.

Наказанието с чукове е сред най-бруталните, измислени от родните бандити. Методиката е пребиване до загуба на съзнание, като целта е да се нанесат колкото се може повече поражения. Поръчителите на наказателната акция срещу главния редактор на "Фрогнюз" Огнян Стефанов не случайно са избрали метода на Бандата с Чуковете - той е жесток и ефективен, коментират близки до разследващите.
Съдебни медици продължават да анализират нараняванията по тялото на Стефанов, които могат да ги отведат до наемниците. Раните са специфични за телосложението и силата на нападателите и са като тяхна "визитка", поясняват криминалисти. Принципно има разлика в пораженията, когато ударите са нанесени от ярост или ако са методични, уточняват професионалистите.

Огнян Стефанов днес бе изведен от реанимация и е в добро здравословно състояние. Той вече претърпя четири операции. Стаята му се охранява денонощно от четирима полицаи. /БЛИЦ