Едрият мъж с тънки мустачки, който бе превърнат в решето в ресторант 4 You в Слънчев бряг, е гардът на Димитър Желязков. Според отлично информиран източник, цитиран във "Флагман", неговото име е Александър. Той е на 21 години и живее в бургаския ж. к. „Изгрев“.
Двамата арестувани от кохортата на Митьо Очите, намиращи се в РУП-Слънчев бряг към момента, са толкова стресирани, че не знаят колко точно души се отправили за решаващата среща в ресторанта.

Въпросният Сашо и другият гард на Димитър Желязков - Кольо Магарето, който тежко ранен, са били най-близките охранители до несебърския бос и се ползвали изцяло с доверието му.

Най-важната животоспасяваща операция на Очите току-що завърши.

Тя е била свързана със сложна интервенция в малкия таз,  по-точно - разкъсан пикочен мехур. Решаваща роля е изиграл шефът на Хирургичното отделение – д-р Мигаров, който с голям късмет се е оказал дежурен. Хирургът е с 25-годишна практика в операциите в коремната област.

В Шокова зала на болницата в Бургас са докарани още ранени при покушението срещу Димитър Желязков – Очите тази вечер. Не е ясно дали това са нападателите, дали са бодигардове на подземния бос, или случайни свидетели на кървавата престрелка.

Митьо Очите е настанен в Реанимация в много тежко състояние, там е и един от гардовете му, който е ранен в краката.

Източник от разследването лансира и друга версия за нападението. Според него причината за безпрецедентната наказателна операция срещу групата на Димитър Желязков - Очите, считана през последните години за недосегаема, е свързана с преразпределянето на печалбите от таксиметровия превоз в Слънчев бряг.

Става въпрос за претенции на групировка от Благоевград, която опитвала да измести фирмата, контролираща основна част от таксиджиите в курорта. На практика този бизнес бил подчинен на фирма, свързана с родственик на Митьо Очите.

Местният бос и хората тръгнали тази вечер твърде самонадеяно – с бронежилетки, но никой от тях не носел огнестрелно оръжие. За да бъдат по-респектиращи, хората на Очите държали брадви.

Както БЛИЦ писа, обаче, стрелбата се свързва и с показните арести срещу трима от най-големите конкуренти в бизнеса с наркотици на Митьо Очите.