2.14 промила алкохол в кръвта на открития мъртъв след 40 дни в неизвестност Иван Тумбалов е установил съдебен медик, съобщи за Агенция БЛИЦ Елка Атанасова от Окръжна прокуратура-Благоевград. Все още не са готови експертизите за изчезналото на Нова година в района на благоевградските рибарници момче.
На този етап разследващите не знаят с категоричност дали смъртта на 18-годишния младеж е насилствена, заяви прокурор Атанасова. Предварителното мнение на съдебния лекар за пряката и непосредствена причина за смъртта на Иван е удавяне. При извършения оглед на трупа и при аутопсията не са открити увреждания, които да доказват, че върху момчето е упражнено насилие, няма счупени кости, костите на главата също са здрави.
Срокът за разследване е едномесечен като има възможност за продължаването му до 4 месеца, каза Елка Атанасова.
До този момент се знае, че първоначално 18-годишният младеж е празнувал в апартамент, намиращ се в благоевградския квартал "Струмско", като след спречкване в компанията, Тумбалов се е отправил към заведение в центъра на Благоевград. Той е забелязан в клуб "Дръм", откъдето по-късно си е тръгнал и никой повече не го е видял. В продължение на 40 дни полицаи, близки и приятели издирваха изчезналия младеж, след което бе намерен трупът му. / БЛИЦ