Полицаи задържаха 25-годишен карловец, изнудвал бащата на изчезналата 4-годишна Анна- Мария Чолакова от Пловдив. Мъжът поискал 300 лева от Васил Чолаков, за да каже къде държат момиченцето му, съобщава в. "Марица".
Имам информация къде живее дъщеря ти. Ела веднага на гарата в Карлово и носи 300 лева, казал непознатият по телефона. Той звънял три пъти на мобилния телефон на бащата от три различни улични автомата в неделя. Още същия ден Васил потеглил с кола и няколко негови приятели към Карлово. В района на гарата се явил сам, а познатите му се скрили в кола наблизо. На уреченото място се появил 25-годишен младеж. Той се приближил към Васил и поискал да се преместят в близкия парк, за да разговарят.

Имам информация, че дъщеря ти живее при възрастни хора в Първомай. Ако ми дадеш 300 лева, ще ти кажа адреса, казал изнудвачът. Васил поискал непознатият да го заведе и ако открие там дъщеря си, предложил да му даде дори обявеното възнаграждение от 100 000 лева. Карловецът обаче настоявал да получи 300 лева, и то веднага. Това усъмнило Васил и той позвънил в полицията. Светкавично в парка пристигнала патрулка. Служителите на реда задържали карловеца и го откарали в полицейското управление. При разпита станало ясно, че младежът лъже. Той е с психическо заболяване и се опитал да изкара бързи пари.

Четиригодишната Анна-Мария Чолакова от Пловдив е трета седмица в неизвестност. Тялото на майката Полина (29 г.) изплува на 3 май във водите на река Марица. По трупа няма следи от насилие. Оттогава няма ни вест, ни кост от дъщерята на Полина. Една от версиите е, че жената се е самоубила, като е скочила в реката. Възможно е да го е направила заедно с дъщеря си, предполагат близки до разследването. Работата по случая продължава. С издирването се зае и бащата на момиченцето. Той разлепи снимката на дъщеря си с телефоните си с молба всеки, който има някаква информация за дъщеря му, да се обади.

Ходих на гледачки и те ми казаха, че до десет дни ще открия детето си. Държат я хора, които ги е страх да ми я дадат, разказа бащата. /БЛИЦ