Седем са изстрелите от куршум по тялото на убития Александър Алексиев, охрана на Димитър Желязков, по-известен като Митьо-Очите. Според аутопсията раните на починалия са седем, на различни места, включително по периферията - по ръцете.
Четири са в корпуса и са годни да причинят смъртта на лицето. Леталният изход е вследствие на четири изстреляни патрона и два са установени, че са от оръжието на Славов, но не може да се каже кога и как са изстреляни. Има изстрели и от други оръжия, които може да са допринесли за смъртта на Алексиев. Това казаха пред журналисти защитниците на обвиняемия Тодор Славов, Димо Гочев и Иван Ангелов, съобщи „Фокус”.
 
Пред адвокатите Славов е казал, че е стрелял, за да се защити. Той е започнал да стреля, след като Алексиев е извадил заредено оръжие и го е отправил към него. По данни на свидетели Димитър Желязков е бил с нож в ръка и пистолет в бронежилетката. Имало е лица въоръжени с брадви и мачете, като едно от момчетата най-вероятно е посечено с мачете през ребрата.
 
По думите на Гочев в заведението е нямало камери. Според адвокатите би следвало, с оглед на безопасността на Славов, той да е сам в килия, защото има лица в ареста, които постоянно го заплашват. „В смисъл такъв не пряко за живота му, но създават различни асоциации в психиката му”, каза Димо Гочев. В килията Славов е с още две лица.
 
Според прокуратурата три куршума са открити в тялото на убития. Адвокатите на обвиняемия казаха, че ще обжалват наложената мярка за неотклонение „задържане под стража”, която бе наложена от Бургаският окръжен съд по рано днес. Славов е обвинен, че умишлено е умъртвил Александър Алексиев.
 
На 8 юни вечерта при престрелка в к.к.„Слънчев бряг” бе убит 41-годишният Александър Алексиев-охранител на Димитър Желязков, по-известен като Митьо-Очите. Двама души бяха ранени, сред които е Желязков, който остава в критично състояние, с пряка опасност за живота.