Моят дом е моята крепост. Няма значение че преди около 7 г. Цветанов ми прати неканени гости, та се наложи филми да снимаме и да местим масата. Позволих си за много малка сума да осъдя България в Страсбург. Това заяви в ефира на Нова телевизия преподавателят по корпоративна сигурност и бивш съветник на Алексей Петров.
Знаете ли кой се опита да ви убие преди 2 г.: "Да, оказа се, че тази схема, която тогава въведохме със стимулиране на търсене на информация, получихме много. Към днешна дата нещата са в ход, поръчителите са разкрити. Не съм допускал, че толкова назад във времето с работата си в ДАНС съм засегнал интереси. Има малко политика, партийност, бизнес, малко отмъщение", каза той.

"Казвам само едно - преносителят на парите след арестуването на "обвиненко" се е обърнал за съдействие към регионален партиен лидер за търсенето на адвокат. Става дума за партийно-политически мотиви бе квалифицирано като терористичен акт", добави Петров.

Той изтъкна, че още ходи с охрана и, като нещата приключат, тогава ще се успокои.

Запитан защо нападна Бойко Найденов относно темата с отвличането: "Седя зад думите си. Започвам да си мисля кои са наглите - тези в затвора или ръководителите на разследването. Имам доказателства, че той се е записал с цел доказателство, което значи, че той не е бил зад бюрото. В никакъв случай не правя ответен удар, отмъщение или контраатака. Като се разследват предишни отвличания, той оневинява противозаконно Валентин Михайлов, че е представил цялостната информация на разследващите. Михайлов заявява: "Да, аз съм участвал и при дърпане на хора и при взимане на откуп". Ама трябва да кажеш с кого си участвал и на кого си дал подкуп. Бойко Найденов всъщност не търси извършителите, а търси да припише някому престъпление, което не му харесва".

"Аз трябваше да ида в ареста, не защото съм извършил нещо, а защото съм неудобен. Приписват се престъпления на друг. Хората, участвали в разследването, имат интерес да се прикрият парите", заяви Петров.

"Бойко Найденов ми носеше ракетата за тенис на корт, когато трябваше да става зам.-главен прокурор във времето когато бях в ДАНС. Аз тогава му бях много нужен", допълни той. 

Петров изтъкна: "Още като бях в ДАНС, бях единствен служител, занимаващ се с КТБ още през 2008 г. Тогава спечелих омразата и на Цветан Василев. Оттогава проучвам и анализирам връзка между Найденов и Василев, защото Василев, за да изгради такава пирамида, му е нужна и протекция, и слуги".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!