Учител от Пловдив бе задържан от полицията по подозрение, че е изготвял и продавал фалшиви дипломи. 41-годишният мъж е преподавател в училище в община Раковски. Той продал свидетелства за завършено основно образование в училището в Дълго поле на трима мъже от Брезово – двама по на 23 и един на 25 години. Те представили фалшивите документи при започване на работа в хранителен магазин в Пловдив.
Извършената полицейска проверка показала, че тримата никога не са учили в споменатото училище и номерата на свидетелствата не фигурират в материалната книга на учебното заведение. Те издали човека, от който купили свидетелствата.
При претърсване на дома на “търговеца” е намерено и иззето голямо количество подпечатани празни бланки от свидетелства за основно образование от различни училища. Фалшификаторът е задържан в следствения арест и срещу него е образувано досъдебно производство за съставяне на неистински документи. Другите трима ще бъдат съдени за измама, за която са предвидени до 3 години затвор. 
Димана Тодорова, БЛИЦ