България ще изпрати искане до ОАЕ Васил Божков да бъде предаден на родното правосъдие. Това не е нова процедура за прокуратурата ни. По нея пред Темида бяха изправени бизнесмените Арабаджиеви и Баневи. Те бяха върнати от Испания и Франция, отбелязва bgonair.bg. 

"Божков е известен на различни български служби от средата на 80-те години. Завършва елитна гимназия в София, записва в СУ и посещава такива места, които тогава държавата наблюдава.

Един наш президент в един момент каза: "Всичко, което не е забранено от закона, е разрешено"", коментира бившият шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев пред bgonair.bg.

Той обясни, че отдавна се разисква въпросът доколко е законен хазартът.

"Ние успявахме да контролираме тези процеси. Изучихме чуждия опит, провеждали сме и разузнавателни беседи, което ни даде допълнителна информация.

Божков никога не е крил, че е бил в системата "купи-продай". Пазарът имаше нужди от стоки, които легитимно не идваха до нас", каза още Стойчев.

По думите му Васил Божков е имал и няколко оръжейни магазина.

"Той се нагоди по пазара, той е гъвкав човек. Познавам Божков от около 1970 г., на мен ми идва малко в повече да чувам, че е изнасилвал жени. Криминалният преход заема голямо пространство от целия Преход", допълни Стойчев.

Според него обществото мълчаливо е допуснало това да се случва. 

Бившият шеф на ЦСБОП прогнозира, че сагата с Васил Божков ще продължи с месеци.

Вижте целия разговор във видеото:ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!