Двете коли на врачанския бизнесмен Цветомир Дечев, известен с прякора си Цветара, са били запалени през изминалата нощ, съобщава BulNews.
Очевидци на инцидента разказаха, че огънят е лумнал към 4 часа нощес на паркинга пред апартамента на врачанина. Първоначално се чул силен гръм, след което съседите видели и издигащите се пламъци.

Хората от квартала излезли и веднага се притекли на помощ в гасенето на огъня. На мястото пристигнал и екип на пожарната. Той се борил около половин час преди да загаси огнената стихия. Въпреки реакцията на притеклите се на помощ хора и пожарникарите, двата автомобила били напълно унищожени.

Едната изпепелна кола е „Опел Инсигния“, а другата е „Мини Купър“. От пламъците предниците, откъдето е тръгнал огънят, и купетата им са се стопили. Най-вероятно автомобилите са били залети със запалителна течност.

Съседите на бизнесмена са изумени от огнената вендета и не могат да проумеят защо някой ще иска да подпали колите на врачанина.

„Изумени сме. Той е обикновен човек с обикновен малък бизнес. На никой нищо лошо не е направил. В какви времена живеем!“, казаха свидетели на палежа.