За 3 месеца 9 трупа в Бургаския затвор. Трагедията със смъртта на 66-годишния затворник Димитър Маркуча, убит след зверски побой от опасния рецидивист от Сливен Стефан Петев Петков в Бургаския зандан, е само върхът на айсберга.

Оказа се, че само за 3 месеца в периода около зловещата смърт на бившия състезател по борба Горан Горанов, буквално сварен жив зад решетките с пара, нагрята до 140 градуса, са издъхнали общо 9 лишени от свобода.

„Един почина от хапчета, смесени с нескафе, друг издъхна в коридора минути преди да го освободят след края на присъдата, трети часове след Нова година, трупът стоя до сутринта в спалното, четвърти с доживотна почна да прави сапунка, падна и повече никога не го видяхме”

Зад решетките си никой, мреш като куче и даже не съобщават на близките ти, имало е случай да забранят на лишен от свобода да погребе майка си, разкри разкрива служител на ГДИН, цитиран от "Народ".

Смърт разтърси затвора в Бургас, съобщи БЛИЦ преди няколко дни. По информация от източници става въпрос за убийство по време на спречкване между двама затворници, при което единият е бил убит. По това време е имало само един надзирател край тях.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук