Криминалисти от Смолян заловиха рекордно количество амфетамини и екстази, иззети са 613 таблетки от 36-годишна жена.

Полицаи спрели за проверка вчера, около 18:50 ч. в смолянското с. Полковник Серафимово, до ресторант "Розовата къща", лек автомобил автомобил "Хонда Сивик" с бургаска регистрация, собственост и управлявана от В.М.М. на 36 години от гр. Бургас.

При проверката са намерени и иззети полиетиленов плик, съдържащ 100 броя сиви на цвят таблетки с изображения емблемата на "Мицубиши", с бруто тегло 25,90 грама, реагиращи при извършен полеви наркотест на "кристал метамфетамин" и полиетиленов плик, съдържащ 513 броя зелени на цвят таблетки, с изображения "прилеп", с бруто тегло 155,60 грама, реагиращи при извършен полеви наркотест на "екстази".

Извършено е претърсване в автомобила и намерените високорискови наркотични вещества са иззети. 36-годишната В.М.М. е задържана за срок от 24 часа. "Предстои прокуратурата да реши дали ще удължи мярката й за неотклонение", каза шефът на ОД на МВР - Смолян старши комисар Николай Димов.

Една от версиите, която разследва полицията, е, че жената е дошла в селото с цел да пласира "стоката" си на английския събор, който започва в село Полковник Серафимово.

За събора, който се провежда от 7 до 10 юни в селото, пристигат хиляди младежи от цял свят. Жената от Бургас имала познати, дошли в селото за фестивала на англичаните на ливадите. По случая е образувано бързо производство за държане на наркотични вещества с цел разпространение, заявиха от полицията.