Оставиха за постоянно в ареста 47-годишния Николай Наков, който преби до смърт съпругата си в Пловдив. В съдебна зала стана ясно, че ударите, които мъжът е нанасял на половинката си Мария Накова са били изключително жестоки. пише trafficnews.bg.

На 28 юли вечерта семейство Накови били в апартамента си в квартал „Изгрев“. Те употребили солидно количество алкохол, като според съседи това се случвало почти всяка вечер. Между тях се разразил скандал, който прераснал и във физическа разпра. Наков започнал да нанася удари с ръце по цялото тяло на жена си в една от стаите на жилището, като побоят продължил и в спалнята, където впоследствие е било намерено тялото на Мария.

Невиждана жестокост: Брутално убийство на млада пловдивчанка потресе България

Николай сам се е обадил на телефон 112. Медиците единствено констатирали смъртта на жената. Впоследствие пристигнали и екипи на полицията, пред които Николай сам е признал за скандала и последващия побой. В хода на разследването са били разпитани множество свидетели. Съседи са разказали, че Мария и Николай често пиели алкохол и почти всяка вечер се карали.
 


Във вечерта на убийството те чули скандала, но не реагирали, тъй като били свикнали със семейните свади. Според първоначалния оглед на тялото е станало ясно, че има множество травми, разкъсан черен дроб и кръвоизливи По време на заседанието днес прокуратурата в лицето на Георги Пенев поиска най-тежката мярка за неотклонение, според него са налице и трите предпоставки, за да се вземе това решение.

За домашен арест настоя съдебният защитник адв. Васил Стефанов. Той посочи, че Наков е с чисто съдебно минало и е работещ човек.
 „Ако може да се прибера у дома  или да ми бъде наложена парична гаранция. Искам по-лека мярка“, каза Николай Наков.

В крайна сметка, обаче съдът реши да не уважи исканията на 47-годинишя мъж и го остави в ареста. Магистратите прецениха, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че 47-годишният мъж е извършил престъплението, в което е обвинен. Според съда при мярка, различна от задържане под стража, съществува реална опасност Наков  да извърши друго престъпление.

От 10 до 20 години затвор грозят Николай, ако бъде признат за виновен за убийството на съпругата си. Наш репортер научи, че Наков няма да обжалва решението на Окръжен съд.