„От 1 стотинка до 1 милион може да стигне кръвнината, която да поискат близките на Богдан Динев. 200 хиляди лева са една приемлива сума като обезщетение за подобен тип престъпление, но доколко това е реалистично, ще прецени съдът. Изабела (дъщерята на Баоньо Фаса) е в пълното си право да заведе граждански иск заради загубата си”, това коментира пред в. „България днес”адвокат Станимир Ченалов, който бил дългогодишен защитник на убития от 18-годишната Мария Гиздева сериен изнасилвач. 
Дъщеря му Изабела вече се е свързала с мастития юрист и категорично е заявила, че ще ползва услугите му. 

„Тя все още не е викана на разпит в полицията. Когато това стане, аз ще съм до нея, щом ми разпише пълномощното – предполагам в рамките на седмица”, заяви още Ченалов.

Базата, на която ще се определи гражданския иск, трябва да стъпи на конкретните факти за отношенията между убития и дъщеря му. Според източници, близки до разследването, те от години не са си говорили, което може да спъне получаването на кръвнината.

Самият Боньо Фаса е подмамил Мария, която е жертва на изнасилване, като със седмици я е увещавал да дойде у тях, за да му помогне да скрепи отношенията с наследницата си.

„Ако успеем да докажем, че Мария е действала при самоотбрана, това автоматично ще я оправдае и тя няма да бъде осъдена. Оттук следва и неуважението на гражданския иск, тъй като тя не е престъпник”, аргументира се адвокатът на 18-годишното момиче.