Легенди в Стара Загора разказват, че на Богдан Динев са му викали Боньо Фаса, защото е обичал да гаси запалени цигари в главите на жертвите си. Изживявал се е като мутра и е лежал в затвора около 30 години. Това разказа пред bTV инспектор Красимир Кръстев, служител в Централния софийски затвор.
„Познавам Богдан по линия на службата си. Това, което мога да кажа, че той беше напълно адаптиран за реалността в затвора. Изтърпявал е множество присъди. Беше свикнал да изпълнява правилата, не беше агресивен към останалите лишени от свобода. Той се държеше добре. Не изпитваше угризения”, разказа Кръстев.
 
„Опитвал съм се, като негов инспектор, да разговаряме за трите присъди за изнасилване. Той винаги ги отклоняваше тези теми. Споделеше, че годините му са напреднали и че иска да се промени”, добави той.
 
На въпрос дали смята, че Динев е имал угризения за действията си, надзирателят отговори, че не е имал каквито и да било такива. „Изненадах се като чух за смъртта му и в резултат на какво е тя, не заради това, че е извършил престъпления, а защото искаше да промени живота си”, каза Кръстев.
 
По думите му при хора, извършили престъпление като изнасилване, има висок риск от рецидив. „Богдан Динев бе освободен, защото си е изтърпял присъдата си”, каза още надзирателят.