Бившият съпруг на манекенката и актриса от "Под прикритие" Ирена Милянкова получи условна 3-годишна присъда. Росен Чолов - Чолата бе подсъдим заедно с модела Полина Иванова. 

Двамата са признати за това, че са набирали заедно привлекателни момичета с цел проституция, разкриха пред БЛИЦ от Специализирания наказателен съд, където при закрити врата бе гледано делото днес. Полина Иванова също получава 3 години условно.

Пред БЛИЦ Васил Крумов, адвокат на Росен Чолов - Чолата твърди, че не е доволен от тази присъда и ще обжалва. 

"Не съм доволен от тази присъда, категоричен съм, че няма доказателства за вината на моя клиент. Смятам, че делото не е водено по най-правния начин. Ще изчакам мотивите на съдията и тогава ще коментирам. Мисля, че Росен Чолов получи тази присъда именно, защото е известен, а не заради нещо друго", коментира Васил Крумов пред БЛИЦ.

Чолов е обвинен, че е тарторът на бандата, търсела компаньонки сред модели. Полина познавала част от клиентите и начина на предлагане на услугата. Успяла да осигури три момичета, които да работят за нея. След излизането от ареста на Чолов през август 2013 г. той се свързал с Полина. Месец по-късно й предложил да не е момиче за сексуслуги, а да "движи нещата". Полина и Чолата успели да склонят 10 момичета за компаньонки, твърди обвинението. 

Според него в бандите на бившия ръгбист имало строга йерархия. Чолов подсигурявал клиентите. Помощниците му се грижели за селекцията на момичетата - разпределяли ги по адреси и прибирали заработените пари. Тарифата на моделките проститутки се движела между 500 и 1000 лева на час. Половината от парите отивали в касата на сводниците, останалите били за жриците, твърдят разследващите. 

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!