Мащабната хакерска атака, за която е уличена "ТАД груп", е целяла да обслужи задкулисните интереси срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор. Това разкриха пред БЛИЦ два независими източника.


По-рано днес от спецпрокуратурата оповестиха, че източените данни от НАП са предоставени на сайта „Биволъ“.

БЛИЦ обаче научи още прелюбопитна информация – част от ЕГН-тата е трябвало да бъдат използвани за изкуственото напомпване на Бойко Атанасов, когото гравитиращото около Цветан Василев сдружение „БОЕЦ“ искаше да номинира за главен прокурор.

По този начин евентуалното издигане на Атанасов щеше да получи симулативно натрупване на гласове в полза на следователя Атанасов, който е известен с това, че рови в кофите за боклук, съвместно с екипи на bTV в търсене на „секретни документи“.

 


Вместо да разследва Бойко Атанасов обича да рови в кофите за боклук

Разкриването на хакерската атака обаче осуети опитите на задкулисието да нанесе удар срещу единствения претендент за главен прокурор Иван Гешев.

Самият той е изключително неудобен на банкера-беглец от Белград, кръгът „Агнешки главички“ и една залязваща медийна групичка, която се опитва постоянно да всява напрежение.

Очаква се разкритията по "НАПлийкс" да доведат до още по-сериозни резултати и не е изключено кръгът на обвиняемите лица да бъде разширен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!