Часове след като зам.-главният прокурор Иван Гешев заяви пред БНТ, че не споделя мнението, че законодателната, изпълнителната и съдебната власт трябва да са разделени от "Демократична България" поискаха оставката му като зам.-главен прокурор.

По този начин "Агнешките главички" на главатаря на разбойническата приватизация Иван Костов показаха колко ги е страх, че когато бъде избран за обвинител №1 Гешев ще пресече порочните им схеми.

Страхът от възмездието за мафиотското раздържавяване продължава да стряска съня на Ментора от Драгалевци и оредяващата му свита.

Слугите на банкера беглец от Белград също се готвят да атакуват Гешев със серия от измислени компромати. 

"Агнешките главички" и белградските им побратими не могат да си намерят място, че нито един от техните фаворити за главен прокурор - Христо Иванов, Атанас Атанасов и Бойко Атанасов няма дори илюзорен шанс. И по тази причина продължават да блеят срещу Гешев, който е доказал по безспорен начин, че води война срещу организираната престъпност. И доказателство за това са арестите на няколко олигарха, които доскоро се смятаха за недосегаеми. Силен аргумент в полза на основния претендент за обвинител №1 са и множеството операции срещу дедесарите, контрабандистите и мошениците, които се опитват да източват Здравната каса с фалшиви ТЕЛК-ове.

Главорезите с бели якички едва ли ще простят на Гешев затова, че бяха финансово обезкървени и се сдобиха с тежки обвинения. 

Ще го залаят и феновете на модната протестърска икона Иванчева, независимо че Софийският градски съд й отреди 20 лета в затвора.

Ще съскат и всички обвиняеми по аферата КТБ, които се сдобиха с раирани одежди.

Нищо чудно в позорните си атаки срещу Гешев, "Агнешките главички" да извадят и още един изветрял "коз" в лицето на Бойко Атанасов. Същият този Атанасов, който нашумя не с разследване срещу корумпиран държавен служител или бандит, а с това, че ровеше по кофите в търсене на уж секретни документи.
 

Не е изключено Атанасов, който се явява на всички конкурси за управленски длъжности в съдебната власт и събира подкрепа между 0 и 1 гласа да започне работа в сметоизвозваща фирма, предвид острата нужда от шофьори, които изпитват тези компании.

Ивайло КРАЧУНОВ