Очакват се нови арести по случая с отвличането на Адриан Златков, научи БЛИЦ. Както медията ни първа съобщи, в ареста се озоваха Ивайло Борисов-Ториното, Георги Джамбазов и още двама мъже.
Към тяхната компания могат да се присъединят още двама заподозряни в съпричастие към похищението, което изправи София на крака в летните августовски горещини.

До момента Ториното категорично отказва да признае вината си. Доскорошният подсъдим по мегаделото за наркотрафик срещу Златко Баретата, бе прибран от полицаите от столичното му жилище и сега се намира в "хотела" на булевард "Г.М. Димитров", където има прокурорска резервация за минимум 72 часа.

Ториното стоеше на подсъдимата скамейка заедно със Златко Баретата, а двамата бяха "вързани" с един чифт белезници

По-рано днес бащата на Адриан Златков - Тони разкри първо пред БЛИЦ, че Ивайло Борисов-Ториното на няколко пъти е гостувал в неговата автокъща "Софавто", която се намира на стратегическия булевард "Г.М. Димитров", за да разглежда автомобили. Иначе прякорът Ториното не кореспондира със скъпоструващите лимузини в основания през 1993 година автосалон.

Вероятно тогава Борисов е опипвал почвата за това как върви бизнеса с покупко-продажбата на луксозни автомобили и е кроял планове за лесна печалба.

По идентичен начин преди 9 години Павката Прасето се навърташе в "Капитолия", а по-късно бандата "Наглите" се опита да плени собственика й Салех Асил-Сали. Бизнесменът от сирийски произход бе причакан пред комплекса "Макси", където петима маскирани като полицаи бандити се опитаха да го качат в предварително откраднат за целта джип БМВ Х5. Салех, обаче демонстрира хладнокръвие и отблъсна нападателите си. При възникналата схватка той бе ударен с пистолет през лицето, а носът му бе счупен. От съседен строеж строителен работник извикал с всичка сила и това накарало престъпниците да се метнат на беемвето и да изчезнат.

Между "Наглите" и Ториното няма доказана категорична връзка, но разследващите проверяват и тази версия.

Пред БЛИЦ Тони Златков похвали работата на премиера, прокуратурата и полицията и изрази надежда, че виновниците за отвличането на единственото му дете ще бъдат сурово осъдени.

Откупът, който бе платен за свободата на Адриан по непотвърдена информация е около 700 000 лева.

Преди минути стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров е посетил сградата на СДВР заедно с главния секретар на МВР Младен Маринов. Двамата са провели работна среща с ръководствата на Столичната дирекция на вътрешните работи, която се оглавява от Ивайло Иванов и с ръководството на Софийската градска прокуратура.

Ивайло КРАЧУНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!